Les dues promocions d’habitatges se situaran al conegut com l’Espai Germanetes, un bloc de pisos se situarà al carrer de Viladomat, al número 142, i l’altre al carrer de Comte Borrell, número 159. En el primer s’hi faran 47 pisos de lloguer per a persones grans que disposin de la màxima autonomia per viure soles. La intenció és que hi puguin anar a viure persones grans amb dificultats d’accessibilitat o que no disposen d’habitatge. El mateix edifici tindrà un casal de gent gran i un aparcament subterrani amb capacitat per a una trentena de places de cotxe.

A l’immoble del Comte Borrell hi haurà espai per a 35 pisos públics que es destinaran a lloguer social. L’equipament que se situarà a la planta baixa serà una escola bressol amb 87 places . També es construirà un  aparcament subterrani, amb una vintena de places per a cotxes i una altra vintena de motos.

Segons el govern municipal, les obres s’allargaran durant dos anys, un 75 % de les quals s’han finançat amb els diners de la banca pública europea —un préstec de 125 milions d’euros del Banc Europeu d’Inversions i 59 milions d’euros d’un crèdit del Banc del Consell d’Europa—.

Diversitat d’opinions entre els veïns

Des de l’Associació de Veïns de l’Esquerra de l’Eixample es mostren satisfets amb l’inici de les obres. Asseguren que és una reivindicació veïnal de fa anys i que són equipaments necessaris per al barri. Però no tots els veïns pensen igual. Hi ha un grup reduït que, tot i que  els sembla bé que es facin equipaments a l’Eixample, denuncia que falta espai verd al districte i reclama que es busquin altres espais per fer-los. L’any passat ja van començar les obres de l’Institut Viladomat i un grup de veïns les van intentar boicotejar.

L’Ajuntament els respon que el projecte de la Model ja inclou una gran zona verda. Per la seva banda, l’associació de veïns demana que per compensar la pèrdua d’espai verd també es pacifiqui el carrer del Consell de Cent i que el tram comprès entre els carrers del Comte d’Urgell i de Viladomat sigui per als veïns.