L’Associació de Veïns Taxonera assegura que les obres d’urbanització d’un sector del carrer de Fastenrath no s’estan fent bé. Es queixen, principalment, que no s’hi ha posat sòl antilliscant, com a la resta de voreres del barri. També denuncien que s’han eliminat unes escales i s’han substituït per un mur, que consideren perillós. Arran de les queixes, el districte ha aturat els treballs.

Fa 10 anys que els veïns de la Teixonera esperaven la reforma d’una part del carrer de Fastenrath que s’utilitza com a mirador. Ara, però, l’actuació no els convenç. Adverteixen que s’ha instal·lat un terra que no és antilliscant —com sí que ho és a la resta de zones de vianants del barri— i que això és fonamental a causa de les fortes pendents de la zona. “Els veïns ràpidament ens vam adonar que el paviment no era antilliscant”, explica Lluís Cairell, de l’AV Taxonera, “això venia del Pla Zapatero, quan es va aconseguir que es fes tot el carrer de Fastenrath amb antilliscant.”

Obres aturades

Els veïns també denuncien que s’han eliminat unes escales que hi havia a la cantonada de Fastenrath amb el carrer de Sant Crispí i que el mur que hi ha ara és perillós. Els veïns volen que es conservi l’escala perquè, consideren, és més segura i encaixa millor amb l’entorn. De moment, el districte d’Horta-Guinardó ha aturat els treballs mentre estudia la situació i decideix si finalitza l’obra o refà el projecte recollint les demandes dels veïns. L’actuació ha de servir per finalitzar la urbanització d’un dels carrers d’accés a l’estació de metro del barri.