Desallotjament dels manters de l'estació de Rodalies i Metro de la plaça de Catalunya

Dos agents

de la Guàrdia Urbana i una passatgera del metro han resultat ferits lleus després que un dispositiu ordinari contra la venda ambulant hagi acabat amb llançaments d’objectes entre venedors i policies. Tot ha començat aquest dimecres cap a dos quarts de set de la tarda al vestíbul de Plaça de Catalunya, a l’intercanviador de Renfe i TMB, segons han confirmat fonts municipals.

Quan el grup de venedors ambulants ha detectat la presència dels agents, ha baixat fins a l’andana de l’L1 de metro, que en aquell moment era plena de gent. Una de les portes d’accés ha quedat trencada i TMB ha hagut d’aturar els trens durant quatre minuts.

Un cop a baix, algun dels venedors han envaït la zona de vies i han agafat pedres de balast, situades on col·loquen els rails i les travesses. Segons fonts de TMB, han llançat les pedres contra els agents de la Guàrdia Urbana. Això ha provocat ferides lleus a dos dels policies i també a una passatgera, que ha estat atesa pel SEM per un trau al cap. A més, un dels plafons publicitaris s’ha trencat.

Finalment el grup de venedors ambulants ha corregut fins a l’andana de l’L3 i ha fugit en un dels combois. Segons fonts municipals, no hi ha hagut cap detenció.