L’Índia és ara un dels països més colpejats per la covid-19 i Catalunya es prepara per donar-li un cop de mà. Aquest divendres s’enlairarà un avió de l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat carregat de material sanitari per lluitar contra l’emergència que ofega el país asiàtic. L’acció d’ajuda humanitària està encapçalada per Open Arms, la Fundació Vicenç Ferrer (FVF) i altres entitats, i també hi col·labora la Generalitat.

L’objectiu és donar suport els hospitals que la Fundació té a l’Índia i a altres centres sanitaris, que la setmana passada van fer un crit de socors: augmenten els casos greus del virus dia a dia i els falten reserves d’oxigen. Justament aquest primer vol transportarà concentradors d’oxigen, cilindres buits, pulsioxímetres de dit, màscares ECPAP i dispositius CPAP. Es completarà amb respiradors, mascaretes i equips de protecció (EPI).

És la primera intervenció ràpida a l’Índia que es realitza des de l’Estat espanyol i, des de la Fundació, afirmen que és molt necessària. “El país està desbordat, no crec que hi hagi un sol hospital que no estigui rebent més pacients dels que pot admetre […] Ens hem llevat amb 400.000 nous casos. No hi ha sistema sanitari que ho pugui aguantar, és un vertader tsunami“, lamenta Aina Valldaura, cooperant de la Fundació.