Marxa lenta taxistes Via Laietana

Elite Taxi ja ha començat a concretar el calendari de mobilitzacions que tenen previst fer a partir del 17 de maig contra Uber, Cabify i els vehicles de llicències de VTC. I la protesta més destacada serà el 20 de maig: faran una marxa lenta pel centre de la ciutat. El portaveu d’Elite Taxi, Tito Álvarez, ho ha confirmat a betevé. Encara, però, es desconeix el recorregut de la protesta i l’hora que començarà.

Afirmen que les llicències de VTC se salten la normativa

El sector denuncia que tot i que ara les empreses de llicències de VTC tenen “menys vehicles per la pandèmia”, d’aquí a poques setmanes la ciutat tornarà a omplir-se d’aquests cotxes. Els taxistes diu que entenen que “són temps difícils per a tothom”, però que no està disposat a veure com “incompleixen les normes sistemàticament”. Afirmen que aquests vehicles “es riuen de les institucions, la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra” i que no se’ls sanciona.

Proposta per regular el servei

Aquest cap de setmana, quan s’acabi l’estat d’alarma, ja està previst que el servei del taxi torni a una certa normalitat. Això vol dir que el 50 % de la flota podrà circular els caps de setmana. De dilluns a divendres, però, es preveu que la xifri sigui del 80 %. Els taxistes, però, proposen tornar a autoregular-se i creuen que la millor opció és que l’oferta sigui del 60 %. Aquest dijous el sector fa una consulta entre els treballadors perquè votin la proposta.