Els veïns de la plaça de la Terra, a la Trinitat Nova, van estrenar els darrers habitatges de la remodelació del barri fa uns quatre anys. Afirmen, però, que des que hi van entrar han tingut problemes amb els rosegadors. Segons els veïns, el problema recau en les heures dels jardins que s’enfilen pels murs de les plantes baixes.

Ja s’ha activat el control de la plaga

L’Ajuntament ha explicat a betevé que ja ha activat un dispositiu de control de plagues. Parcs i Jardins també farà actuacions per controlar la vegetació de l’entorn.

Consuelo Cortés, una de les veïnes de la plaça, explica que fa uns dies va trobar una rata al portal de casa. Assegura que no és el primer cas: “Em fa por sortir al carrer i trobar-me una rata a la porta. La veïna de la planta baixa també va trobar-ne una, la veïna de la porta del costat, també”. És el cas d’Isabel Ortega. “Algunes són grans com conills i si obrim la porteria, se’t fiquen a dins. Agafen les escales, pugen cap als pisos i porta que veuen oberta allà s’hi fiquen”, explica.

Algunes heures van des de l’aparcament fins als patis

S’enfilen per les plantes i entren als patis

Segons expliquen els veïns, les heures són també una de les entrades dels rosegadors. Les plantes baixen fins al pàrquing i s’enfilen pels murs de les plantes baixes. Les herbes han crescut fins al punt de pràcticament amagar les escales d’un dels accessos als habitatges

Els esglaons d’un dels accessos, amagats per les herbes

“Cada dos o tres mesos haurien de venir a tallar i netejar els jardins que envolten els blocs —comenta Consuelo Cortés— però si no venen i els veïns continuen llançant coses per la finestra, les rates no marxaran mai”. Els veïns demanen a l’Ajuntament que hi intervingui. Volen que es retirin les plantes enfiladisses a tocar dels habitatges.

També demanen que s’obrin els espais tancats, com ara el pàrquing o el pati dels locals, indrets on les herbes descontrolades i la brutícia fomenten l’aparició de rosegadors.