Barcelona estrena l’Escola Bressol Municipal els Gats, a Sants, i ja disposa de 103 centres infantils. És un dels 13 equipaments que l’Ajuntament vol posar en marxa d’ara al 2024, quan la xarxa s’ampliarà fins a les 115 escoles bressol municipals. Aquest curs hi ha inscrits 8.553 infants d’entre zero i tres anys a les bressols municipals.

Nova bressol per cobrir l’augment de la demanda a Sants

La nova escola Els Gats està ubicada al carrer de Roger i tindrà una capacitat per a 104 infants. A més de bressol funciona com a espai familiar de criança, per acompanyar tota la família. Els Gats és un centre que s’integra en un edifici d’equipament de nova construcció de tres plantes que inclou un poliesportiu. La directora del centre Susanna Pugés, ha destacat que tot l’equip està “molt il·lusionat d’arrencar el projecte en un barri on hi ha molta demanda de places a les bressol”.

nove escola bressol els gats a sants
La nova escola Els Gats s’ubica en un nou edifici d’equipaments a Sants-Badal.

El regidor d’Educació, Pau Gonzàlez, ha destacat que amb aquesta estrena es reforça la xarxa d’escoles bressol i centres de criança familiar que són “la joia de la ciutat” i ha destacat que es tracti d’una escola d’espais amplis, polivalents i mòbils que marcaran “la tendència del que seran les futures bressols a la ciutat”. I també ha volgut destacar que es tracta “d’equipaments oberts a les famílies i al barri.”

nova escola bressol els gats a sants
Les noves bressols aposten pels espais amplis i la llum i els materials naturals.

Ampliació d’horaris a dues bressols

D’altra banda, l’experiència d’horaris de matí i tarda, que s’ha consolidat aquest curs a l’EBM Germanetes, s’amplia ara a l’EBM Caspolino, a Gràcia. Totes dues oferiran el curs vinent dos grups d’horari reduït, un de matí i un altre de tarda, de 15 infants cadascun.

Aposta per a les educadores socials

Aquest curs, 10 escoles bressol municipals incorporaran una nova figura professional als seus equips: educadores socials municipals de l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) que, en el marc del Pla de barris, passaran d’un a cinc professionals i de dos a 10 escoles bressol. D’aquesta manera s’ampliarà i consolidarà el projecte iniciat l’any 2017 de forma pilot en dues escoles de la Zona Nord.