Espai on s'ubica l'escola bressol Germanetes

El curs 2020-2021 incorpora la nova Escola Bressol Municipal Germanetes, al barri de la Nova Esquerra de l’Eixample. El centre oferirà places per a infants en horari habitual de nou del matí a cinc de la tarda, amb un servei d’acollida a partir de les vuit. També tindrà places en horari reduït de nou a una del matí o de tres a set de la tarda. L’escola infantil es troba dins l’Espai Germanetes, on també s’hi ubiquen altres equipaments com l’Institut Viladomat.

L’EBM Germanetes està situada al número 159 del carrer del Comte Borrell. El projecte vol potenciar que quan els infants “estiguin preparats” decideixin “a on i amb què volen jugar”. Per això proposen estances amb diverses “propostes i adults que els acompanyaran”. També treballaran amb diferents materials, de fusta, metall, sorra, construccions, terra i plantes per “afavorir que els infants descobreixin les diferents propietats i possibilitats”.

L’escola bressol Germanetes és un centre amb sis aules que acollirà set grups d’infants. Cinc grups seran amb horari complet i dos d’horari reduït, un de matí i un de tarda. Els dos grups d’horari reduït està previst que utilitzin una mateixa estança. El centre disposarà de cuina pròpia. També volen facilitar la lactància materna, donat la possibilitat d’anar a donar el pit o portar la llet de la mare per donar-los amb biberó.

La preinscripció al curs 2020-21 es farà de forma telemàtica o amb cita prèvia per la situació d’emergència sanitària pel coronavirus.