El Departament de Salut i l’Ajuntament de Barcelona faran més cribratges a la ciutat per detectar casos asimptomàtics de coronavirus. En concret, les proves es faran als barris del Raval i la Trinitat Vella en els propers 10 dies. Es tracta de dues zones de la ciutat on la incidència de la covid-19 és més alta. Les proves se sumen a les que ja es van fer a l’agost a Torre Baró i el Besòs i el Maresme.

Entre el 22 de juny i el 26 d’agost, la Trinitat Vella va tenir una taxa de 1.442 casos per cada 100.000 habitants, mentre que al Raval va ser de 959. A tota la ciutat, en canvi, era de 622. Segons Salut i el consistori, gairebé tres quartes parts dels casos es donen en població de menys de 45 anys. Per això, els tests es faran en les seccions censals on hi ha hagut més nombre de casos.

Les proves s’han acordat en una nova reunió de la comissió mixta Ajuntament-Generalitat de seguiment de la covid-19, a què han assistit l’alcaldessa, Ada Colau, i la consellera de Salut, Alba Vergés.

reunió Vergés Colau Tarafa

Proves ja fetes a Torre Baró i el Besòs

A mitjans d’agost, ja es van fer tests a Torre Baró i al Besòs i el Maresme. Aquells cribratges van superar les expectatives i es van fer més proves PCR de les previstes inicialment. En el cas de Torre Baró, es van fer 836 tests, dels quals un 2,75 % van donar positiu sense tenir símptomes de la covid-19. Al Besòs i el Maresme, es van fer 1.541 proves i un 2,2 % van donar positiu.