El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha anunciat aquest dimecres que habilitaran un canal de Telegram per informar les famílies de la situació i les possibles incidències del centre educatiu dels seus fills i un altre, també en aquesta aplicació de missatgeria, però adreçat a professors. Ho ha dit després de visitar l’Institut Joan Miró de Cornellà de Llobregat acompanyat, entre d’altres, del delegat de la Generalitat a l’àrea de Barcelona, Juli Fernàndez.

Les dades sortiran de l’aplicatiu ‘Traçacovid’, que els centres faran servir per informar al llarg del dia de possibles incidències i de les seves resolucions. Com ja va anunciar a mitjan d’agost el mateix conseller, aquesta aplicació permetrà els directors d’escoles i instituts, o aquells responsables que designin, d’informar en temps real de casos sospitosos, cribratges, resultats de proves i altres dades rellevants sobre la pandèmia de covid-19 i el seu centre. Bargalló ha assenyalat que la informació d’aquests canals també estarà disponible als webs del Departament de Salut i del d’Educació.

“L’única manera de posar fi als rumors i les notícies falses a l’escola és ser transparents”, ha assegurat el conseller, que ha destacat l’aposta “obligada” de Salut i Educació per la transparència. “Som conscients que estem en una situació social de neguit per a l’escola i la societat i que aquest neguit exigeix informació i transparència”, ha subratllat.

Precisament aquest dimecres el moviment Tornem a les Escoles —partidari de l’obertura i de les classes presencials— ha afirmat que la conselleria d’Educació s’ha compromès a no tancar les escoles durant el curs i que únicament es tancaran els grups on hi hagi un cas positiu. A la vegada han explicat que les escoles d’educació especial no tancaran en cap cas, ni tampoc amb un confinament total de la població.