El secretari general de CCOO, Javier Pacheco, alerta que “en aquests moments” no estan garantides les mesures de seguretat necessàries per al retorn dels alumnes a les aules el proper 14 de setembre, quan comença el nou curs escolar. Pacheco critica la manca de diàleg de la conselleria d’Educació, que considera “del tot reprobable”, i també que no tinguin un posicionament clar, cosa que només ha portat “incertesa” a les famílies. El sindicat considera que aquest divendres, a la reunió de la Comissió de Seguiment amb la patronal i els sindicats, la Generalitat té una “última oportunitat” per implementar les mesures necessàries. No fer-ho, assegura Pacheco, pot abocar els centres a “perdre un altre curs”, una situació que “aquesta generació i aquesta societat no es pot permetre”.

 Reducció de ràtios i més pressupost de neteja

La proposta de CCOO passa per una reducció de ràtios d’entre 15 i 20 alumnes per aula, amb el corresponent increment de professorat. Això, segons el sindicat, comportaria una inversió de 1.990 milions d’euros en cas de baixar la ràtio a 15 alumnes i de 790 milions per una ràtio de 20 alumnes per aula. El sindicat també reclama un increment del pressupost de neteja com a mínim del 20 %, i la incorporació de personal d’infermeria a cada centre. A més, denuncien que a hores d’ara encara no saben a quins centres aniran els nous docents que han d’ajudar a reduir les ràtio i que molts treballadors vulnerables no saben encara si s’han de reincorporar o no a la feina.

El sindicat ha convocat una assemblea amb representants del sector educatiu el proper 9 de setembre a la plaça del Rei per forçar un “canvi” en la forma d’actuar del departament d’Educació. “No ens quedarem callats”, assegura Manel Pulido, secretari general de la Federació d’Educació de CCOO. Exigeixen a la Generalitat que segui a negociar i que posi els diners per fer possibles els canvis necessaris.