Aquest dilluns han començat els cribratges massius amb tests PCR als barris del Besòs i el Maresme. Salut té previst fer 400 proves diàries de coronavirus des d’aquest dilluns i fins dimecres, de 9 h del matí a les 19 h de la tarda. Les proves es fan dins del CAP Besòs i, en aquest cas, també s’ha instal·lat una àrea sanitària mòbil al carrer d’Alfons el Magnànim per comprovar que els veïns que s’acosten estan censats dins de l’àrea del barri on es fa el cribratge. La intenció és localitzar persones asimptomàtiques i, així, tallar les cadenes de transmissió.

En les primeres hores, molts veïns s’hi han apropat a la carpa i ja s’han format algunes cues. A les 14 h, s’havien fet 300 PCR i al final de la jornada se n’han registrat 567.  

Cribratge delimitat en una àrea concreta

A diferència de Torre Baró, al Besòs i el Maresme, s’hi faran proves als residents que visquin en una zona limitada, és a dir, la que hi ha entre els carrers de Jaume Huguet, rambla de Prim, Llull i Ramon de Penyafort. Per tant, els que es vulguin sotmetre a una prova PCR hauran d’acreditar que estan censats en aquesta àrea del barri.

“S’hauria de fer a tot el barri”

La decisió de Salut de restringir aquesta prova PCR exclusivament a una zona concreta del Besòs i el Maresme ha generat malestar entre alguns del veïns del barri. De fet, n’hi ha molts que conclouen que veuen “injust que només per un o dos carrers de diferència” no puguin accedir a aquesta prova PCR gratuïta i d’altres sí.

El Besòs i el Maresme és el segon barri de Barcelona, després de Torre Baró, on es fan cribratges massius per detectar positius asimptomàtics. L’estratègia va començar amb les proves a Terrassa, Sabadell, Ripollet i Santa Coloma.