Mascareta a les escoles

Els nens a partir de sis anys hauran de portar la mascareta obligatòriament a les escoles com a mínim les dues primeres setmanes de curs. El Procicat ha actualitzat les mesures sanitàries del coronavirus de cara a l’inici del curs escolar, dilluns, 14 de setembre, i ara considera raonable que tots els menors portin mascareta durant almenys dues setmanes perquè quan comencin l’escola encara no provindran de cap grup estable. A banda de la mascareta, el Procicat també ha acordat que el mal de coll i els mocs només es consideraran com a símptomes de la covid  si van acompanyats de febre o d’algun altre símptoma.

Un cop hagin passat les dues primeres setmanes del curs, el Procicat revisarà l’obligatorietat de la mascareta a partir dels sis anys i es determinarà en funció del territori i de l’estat de la pandèmia. A partir d’aquí, tots els dimecres es comunicarà a cada escola si el dilluns següent continua l’obligatorietat de dur mascareta.

Actualitzada la llista dels símptomes de la covid-19

El Procicat ambé ha actualitzat els símptomes de covid-19, que són la febre per sobre de 37,5, la tos, la dificultat per respirar, el mal de coll, el refredat nasal, la fatiga, el dolor muscular i el mal de cap, el mal de panxa amb vòmits o diarrea i la pèrdua d’olfacte o gust. En el cas del mal de coll i del refredat, amb mocs o sense, molt comuns entre els nens, només s’hauran de considerar símptomes potencials de covid-19 si també hi ha febre o altres manifestacions.