Les pancartes de protesta han estat les protagonistes del primer dia d’escola al centre educatiu 9 Graons, a la Dreta de l’Eixample. Les obres que s’havien de fer al centre, que és de mòduls prefabricats, no s’han enllestit a temps i no hi començaran les classes fins dimecres. Aquest dilluns només s’hi han incorporat els alumnes que comencen enguany P3, i tan sols durant una estona per fer l’adaptació.

Les famílies asseguren que hi ha una manca de compromís i de planificació per part del Consorci d’Educació de Barcelona. Critiquen que cada estiu l’escola estigui en obres —que és quan s’afegeixen els mòduls necessaris per al curs següent— i que aquest any els treballs encara no hagin acabat amb el curs ja iniciat.

Tall de trànsit

Des de l’associació de famílies d’alumnes de l’escola, Laura Miqueleiz explica que aquesta situació ha estat la gota que ha fet vessar el vas. “Vèiem el 14 de setembre com la data per recuperar certa normalitat però els nostres fills no han pogut tornar a l’escola. Això condiciona l’organització de les famílies que avui havien d’anar a treballar i teníem els fills a casa. Demanem més planificació al Consorci d’Educació, estem farts d’improvisacions“, ha afegit.

Durant la protesta, que ha durat uns 20 minuts escassos, una cinquantena de pares i mares de l’escola acompanyats pels seus fills han tallat el trànsit entre el carrer de Roger de Flor i el del Rosselló.