Ja ha començat el curs escolar i, per tant, el risc de patir assetjament escolar. Segons el president de l’Observatori contra l’Homofòbia, Eugeni Rodríguez, el col·lectiu pateix “una violència estructural i l’Administració té l’obligació d’explicar com joves en edat d’escolarització obligatòria acaben insultant i agredint l’altre per ser trans, gras, gai o portar ulleres”.

Davant d’aquesta situació, l’entitat ha engegat la campanya STOP #BullyingLGTBI” per donar visibilitat a aquesta problemàtica. Es tracta de comportaments LGTBI-fòbics, principalment en forma d’insults, improperis, rumors i burles en relació amb l’orientació sexual, identitat o expressió de gènere.

En el marc d’aquesta campanya, l’Observatori contra l’Homofòbia ofereix eines a infants, joves, famílies i la comunitat educativa per combatre l’assetjament escolar. Rodríguez apunta que és fonamental “visibilitzar aquestes situacions perquè és més difícil intervenir contra les injustícies que no es veuen i el silenci es converteix en el primer còmplice de la discriminació”. L’organització encoratja tots els professionals de la docència a treballar des de l’educació inclusiva i la diversitat en un curs ja de per si complicat per la crisi de la covid-19.