La propietat ha pogut accedir aquest divendres al matí al narcolocal del carrer de Piquer, un dia després del seu desallotjament. Un cop a dins, s’hi ha trobat de tot: mobiliari i electrodomèstics trencats i pintats, parets també pintades i malmeses, matalassos amuntegats i restes de menjar. A més, tota la instal·lació elèctrica també està feta malbé. La filla dels propietaris, l’Eva Hernández, assegura durant tot aquest temps ho han passat molt malament i ha estat molt conflictiu.

“Hem suportat molta pressió, els inquilins ens havien amenaçat a mi i a gent del barri, portaven armes de foc i catanes”, explica l’Eva Hernández.

El barri ja respira més tranquil

La pressió veïnal, segons la propietat, ha estat indispensable per desallotjar aquest narcolocal. Als entorns d’aquest local, veïns i comerciants respiren més tranquils. El Sergi Gàzquez, president de l’Associació de Veïns del Poble-sec, assegura que la situació ha canviat radicalment perquè els veïns ja poden descansar i comencen l’any amb nou horitzons. “Hem vist que quan els veïns ens unim, fem força i estem compromesos ho podem aconseguir tot, i podem millorar moltíssim el nostre barri”, explica.

Afegeix que “fer pinya i xarxa” ha de ser la línia a seguir al barri.

Hem vist que, si els veïns ens unim, ho podem aconseguir tot
Sergi Gàzquez, president de l’AV Poble-sec

Sis detinguts durant el desallotjament

El desallotjament dels narcolocals del Poble-sec, als carrer de Piquer i Blesa, ha finalitzat amb sis persones detingudes per delictes contra la salut pública. El dispositiu policial es va fer en els dos locals on els veïns havien denunciat que es comprava i venia drogues, i els generaven molèsties. A banda de les detencions, la policia va decomissar diverses substàncies estupefaents, així com material de la infraestructura.

Els veïns van festejar amb cava el desallotjament del narcolocal perquè es posa fi a un calvari que va començar a principis d’any. En reiterades vegades havien denunciat les molèsties que els ocasionava aquest narcolocal: baralles constants a la porta, cues per obtenir droga, olors fortes i desagradables i altres situacions similars. La mobilització de veïns i comerciants s’havia incrementat amb les cassolades cada vespre a la porta del narcolocal del carrer de Piquer.

La tensió havia pujat aquests darrers dies, quan un dels usuaris va sortir del local i va llançar una bossa plena d’objectes punxants.