El portaveu del sindicat SAP-Fepol dels Mossos d’Esquadra, Toni Castejón, alerta que durant la nit de Cap d’Any poden haver-hi moments en què el cos policial autonòmic es vegi “desbordat” per fer complir les restriccions sanitàries. Castejón recorda que els dispositius policials no són iguals a tots els municipis i això és un inconvenient per fer que les limitacions sanitàries es compleixin. “Hi hagut reunions dels caps de les policies locals i els alcaldes per fer una previsió dins del possible, però és una nit molt complicada”, ha dit Toni Castejón en declaracions a La Xarxa.

També ha afegit que l’actuació policial és “molt complicada” en les botellades massives i, a més, són un focus de contagi. És per això que Toni Castejón fa una crida a la responsabilitat personal. Una idea que ha reiterat la portaveu dels Mossos d’Esquadra, Montse Escudé, que ha interpel·lat a la ciutadania perquè sigui cívica. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha afegit que la directriu del cos policial davant d’aquestes botellades és informar els assistents i, si cal, actuar amb proporcionalitat.

Dispositiu especial per evitar aglomeracions i fer complir el toc de queda

Per poder dur a terme aquestes tasques, Interior ha incrementat les patrulles de seguretat ciutadana i s’han reforçat els equips d’ordre públic per la nit de Cap d’Any amb 200 efectius més dels Mossos d’Esquadra. Aquest dispositiu especial tindrà l’objectiu de garantir les mesures de seguretat i prevenir trobades incíviques.