missatge fals tornada escoles

En els darrers dies ha circulat a través de WhatsApp i xarxes socials una captura de pantalla falsa del Departament de Salut en què s’anuncia la suspensió de la tornada a l’escola el dia 10 de gener. Un missatge que fonts del Departament de Salut asseguren que es tracta d’un missatge fals.

La captura circulava el dia 28 de desembre, coincidint amb el dia dels Sants Innocents, però ha continuat compartint-se en diferents grups i s’ha viralitzat.

Les escoles tenen previst reobrir el 10 de gener a Catalunya

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va afirmar el 24 de desembre que les escoles tornaran a obrir el 10 de gener, tal com està previst, just després de les festes de Nadal. Un missatge que s’ha vist refermat en el darrers dies per algunes opinions d’experts com la cap d’Epidemiologia de l’Hospital Vall d’Hebron, Magda Campins, que va assegurar que tot i que estem en una sisena onada de la covidel darrer que s’ha de tancar són les escoles. 

Reunió el 4 de gener amb Sanitat

Els ministeris de Sanitat, Educació i Universitats abordaran amb les comunitats autònomes la tornada a les aules en una reunió el 4 de gener del 2022. La reunió de la Comissió de Salut Pública i del Consell Interterritorial d’aquesta setmana va acordar analitzar aquests pròxims dies la possibilitat de prescindir dels aïllaments preventius en l’àmbit educatiu, quan es detecti un positiu a l’aula. Una mesura que es podria decidir en aquesta reunió.