Tot i els canvis de plans constants durant aquestes festes nadalenques per l’explosió de casos de la variant òmicron, els ciutadans segueixen decidits a celebrar l’inici de l’any nou, encara que sigui en petit comitè. Qui està fent l’agost en ple mes de desembre són les empreses de càtering perquè que amb les restriccions molts dels que solien celebrar-ho al restaurant, ho faran a casa, però no volen cuinar.

Transformació de comandes grans a petites

Les botigues de menjar preparat com la Toscana de Sant Andreu expliquen que algunes comandes s’han anul·lat, però la majoria s’han reduït o dividit. “Moltes famílies m’han dit que en comptes de preparar-ho en un sol encàrrec, ho separés en tres i ells ja s’ho repartirien. És d’agrair perquè ja tens tot el gènere comprat i no pots tirar la comanda enrere”, explica Paco Martínez d’aquesta empresa de càtering. Tot i les anul·lacions o reduccions de comandes, expliquen que les vendes són equivalents a les de l’any passat, perquè l’augment de les comandes petites compensa l’anul·lació de les grans.

D’altra banda, els plats per emportar més venuts per Cap d’Any són els canapès, truita de patates, croquetes i també canelons.

Des del Mercat de Sant Antoni han vist com en els últims dies baixaven les vendes per l’augment dels contagis. Tot i això, aquest divendres estaves contents amb la caixa. Entre els clients, els laments eren els mateixos que durant els àpats de Nadal, amb molts canvis de plans però ganes de seguir-ho celebrant.

La carn de xai, les gambes i el raïm, els més venut

Com cada any, per Cap d’Any, el raïm es converteix en el producte estrella al mercat i gairebé dobla el preu: ha passat de 2,80 euros/kg a 4,80. La carn de xai i de cabrit, les gambes i les ostres segueixen sent els productes més demanats i també els més cars. Tot i l’ensurt de les restriccions, que van comportar moltes anul·lacions de comandes, els paradistes van veure com, per contra, augmentaven els petits encàrrecs per a grups més reduïts.

Per la seva banda, els clients, han hagut de fer canvis de plans, especialment arran de les restriccions que limiten les reunions familiars a un màxim de deu persones.