Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana han intervingut aquest dijous al migdia el narcolocal del carrer de Piquer, al barri del Poble-sec, per raons de salut pública. El local, al número 26, feia mesos que s’havia convertit en un punt de venda i consum de drogues i provocava molèsties als veïns. Durant la intervenció, la policia s’ha endut emmanillades almenys dues persones i en acabar la intervenció el local ha quedat buit.

Feia setmanes que les famílies del barri es queixaven de les baralles i pudors que ocasionen els usuaris del narcolocal. La setmana passada van començar a protestar i havien advertit que continuarien amb les cassolades fins que aquestes persones no marxin de la zona.

De fet, la propietat ja n’havia sol·licitat el desallotjament i l’Ajuntament de Barcelona havia presentat un informe en què es recollia el risc d’incendi i la insalubritat de l’espai. En els darrers dies, la tensió entre el veïnat, que en reclamava el desallotjament, i els ocupants del local havia pujat.

El regidor de Sants-Montjuïc, Marc Serra, ha celebrat a Twitter que “per fi s’acaba el malson del veïnat”. Ha afirmat que fa falta “un sistema judicial amb més recursos per donar una resposta més àgil i evitar que aquests problemes es cronifiquin”.

Intervenció en un altre local del Poble-sec

Aquest dijous al migdia, els Mossos també han intervingut un altre narcolocal al barri del Poble-sec, en aquest cas al número 10 del carrer de Blesa.