La tensió a les portes del narcolocal del carrer de Piquer, al Poble-sec, no fa més que pujar aquests darrers dies. En una nova mobilització veïnal per denunciar les molèsties que els ocasiona aquest local, la cassolada s’ha vist interrompuda per un usuari d’aquest local ,on, segons els veïns, es fa compra i venda de drogues. L’usuari va sortir del local i va llançar una bossa plena d’objectes punxants i tallants, com ara unes tisores. En el vídeo enregistrat per un veí es veu com un petard cau a tocar d’aquest usuari i, més tard, abans de marxar, llença un objecte contra els manifestants.

Aquest enfrontament, però, no aturarà els veïns del carrer de Piquer, que diuen estar farts de les baralles i pudors que ocasionen els usuaris del narcolocal. El 21 de desembre van iniciar la mobilització d’una manera esporàdica, però asseguren que continuaran amb les cassolades fins que aquestes persones no marxin del barri.

Els veïns insisteixen a tancar el narcolocal

L’Ajuntament de Barcelona ja ha ha instat la justícia perquè desallotgi el narcolocal del número 26 del carrer de Piquer. Aquest dimarts el consistori ha anunciat que ha presentat uns informes al jutjat. Aquests documents, elaborats conjuntament amb els Bombers, acrediten que el local és insalubre i representa un risc, tant per als qui hi viuen com per als veïns.

Els residents del barri, però, no canten victòria: continuaran reclamant el tancament total del narcolocal. Expliquen que ja fa molts mesos que conviuen amb aquesta situació, que són ells qui han estat tot aquest temps batallant amb els usuaris i que no defalliran fins a veure’ls fora. Una veïna recrimina que el gest de l’Ajuntament: “Ha trigat molt, estem així fa vuit mesos”. També que cada dia continuen trucant a la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra.

300 signatures recollides

“Ens estan amargant la vida”, afegeix un altre veí, que reitera que continuaran amb les mobilitzacions. A més, estan recollint signatures: ja en tenen unes 300 en quatre dies i dimecres les lliuraran juntament amb una denúncia a la comissaria dels Mossos d’Esquadra.