Aquest dilluns a la nit els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana ja sancionaran els ciutadans que incompleixin els restriccions del toc de queda nocturn pel coronavirus, que prohibeix sortir de casa sense motius justificats de les 22 a les 6 h.

El comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent, ha deixat clar que “la idea és sancionar a partir d’avui” amb multes que poden anar dels 300 als 6.000 euros per qui incompleixi el toc de queda. En aquest sentit, Sallent ha alertat que actuaran amb contundència contra qui s’enfronti de manera desafiant a la policia.

Quatre detinguts en un acte negacionista

La primera nit de toc de queda, de diumenge a dilluns, ha estat totalment informativa de la nova normativa i cap dels dos cossos ha interposat denúncies. La Guàrdia Urbana ha desallotjat 356 persones que estaven en grups reduïts al carrer o a places més enllà de les deu de la nit, mentre que els Mossos d’Esquadra, a tot Catalunya, han identificat 101 persones i 10 vehicles. A més, a la plaça d’Espanya, els Mossos han detingut quatre persones en una concentració negacionista.

Segons ha explicat el comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent, durant la primera nit de toc de queda hi ha hagut “menys afluència de gent que altres nits” a la via pública. L’excepció ha estat la franja de les 22 a les 23 h, quan bàsicament han identificat, segons el comissari en cap, repartidors de menjar a domicili.

Al llarg de la nit, els Mossos d’Esquadra han denunciat 11 persones que estaven dins un pis del districte de Sant Martí fent una festa il·legal, ja que almenys superaven l’aforament.