El toc de queda decretat aquest diumenge pel govern té afectacions importants en el món de l’esport no professional perquè totes les activitats s’han d’acabar a les nou del vespre. Això suposa un problema per a clubs i entitats, que han de reajustar horaris mentre estigui en vigor. I, evidentment, per als esportistes és un impediment més de cara a poder dur a terme l’activitat física per participar en les diferents competicions que, de moment, estan suspeses des del dilluns 19 d’octubre. Aquesta suspensió està prevista que acabi divendres, 30 d’octubre, i la Secretaria General de l’Esport ja treballa per intentar tenir una resposta de si s’aixeca, ja que una de les solucions que han de posar en marxa els clubs és la reducció del nombre i dels horaris dels entrenaments i de les competicions esportives, que s’hauran d’ajustar a les franges horàries fora del confinament nocturn de l’esport no professional.

Un toc de queda complicat per a l’esport no professional

Gerard Figueras ha volgut explicar com afectaran el sector esportiu català les noves restriccions decretades pel govern de la Generalitat, en el marc del Procicat, per frenar l’expansió de la covid-19. Aquestes mesures inclouen el tancament d’instal·lacions a les nou del vespre, un horari en què habitualment molts esportistes comencen o tot just acaben de començar els entrenaments. Figueras ha argumentat que “hi ha un greuge comparatiu amb les excepcions del món cultural”, però que, “tot i les negociacions aquest diumenge, no hem aconseguit aquesta equiparació. Aquest dilluns en la reunió del Comitè Tècnic del Procicat i a les conselleries d’Interior i de Salut han expressat el malestar per la mesura i han tornat a demanar l’equiparació amb el món cultural perquè consideren que la pràctica esportiva és segura i que l’ús de les instal·lacions en les franges horàries tardanes és majoritària. La petició s’ha fet per a totes les instal·lacions esportives, municipals o privades, inclosos els gimnasos.

Afectacions a l’esport professional

L’esport professional d’elit, i parlem bàsicament de futbol de Primera i Segona Divisió i bàsquet ACB, tenen protocols propis, que organitza la Lliga de futbol o l’Associació de Clubs de Bàsquet. Aquestes competicions no es veuran afectades pel confinament nocturn, però sí que pot passar en el cas del públic. De moment, la UEFA, en el cas del futbol, i l’Eurolliga i l’Eurocup, en el bàsquet, sí que hi han autoritzat la presència d’aficionats, però depèn de les mesures de cada país i, fins i tot, cada club. El Barça, per exemple, no hi ha inclòs públic i en canví sí que ho ha fet el Joventut de Badalona a l’Olímpic a l’Eurocup. El problema és que molts d’aquests partits comencen a partir de les nou del vespre i, per tant, els aficionats es veurien afectats per la restricció del toc de queda a Catalunya i no podrien anar-hi, segons ha confirmat Gerard Figueras.