(ACN) El comissari portaveu dels Mossos d’Esquadra, Joan Carles Molinero, reclama la participació del cos en el debat del model d’ordre públic que es preveu abordar al Parlament de Catalunya. “Demanem que es faci des d’una perspectiva de serenor, amb tranquil·litat, sense presses, i amb la participació dels que en saben, dels experts, dels professionals”, ha assenyalat.

En una entrevista a l’ACN, el portaveu del cos considera que han de poder donar la seva opinió sobre “què canviar del model actual i cap a quin tipus de model de futur” cal avançar. “El que farem és adaptar-nos al futur model que el Parlament de Catalunya determini”, ha insistit Molinero, que ha recordat que ja es van adaptar al canvi que va suposar deixar d’utilitzar les pilotes de goma. Creu que el paper de la policia en el debat ha de ser el de “valorar i opinar”.

Sobre la proposta del conseller d’Interior en funcions, Miquel Sàmper, d’un únic comandament de Mossos i policies locals, Molinero creu que cal reflexionar-hi. També demana que es tingui en compte l’opinió dels professionals dels dos cossos.

Tanqueta d’aigua i gas pebre

En l’entrevista, Molinero també ha explicat que durant les protestes a favor del raper empresonat Pablo Hasél no hi va haver cap demanda d’autorització per utilitzar ni el gas pebre ni la tanqueta d’aigua. En canvi, sí que es van utilitzar les bales d’escuma per dispersar els manifestants.

Els especialistes en ordre públic han de demanar autorització al centre de comandament o de coordinació policial per utilitzar elements com la tanqueta d’aigua o el gas pebre.