Els Mossos d’Esquadra investiguen la mort violenta d’un sensesostre al carrer de Llull amb Joan d’Àustria, al barri de la Vila Olímpica. Segons ha avançat la periodista Ariadna Comas i ha pogut confirmar betevé, la policia ha rebut l’avís a les set del matí i s’ha desplaçat fins aquest punt on han trobat el cos d’un home de prop de 40 anys i que presentava signes de violència.

Mort sensesostre carrer Llull

Amics de la víctima han explicat a betevé que en aquesta plaça hi acostumen a pernoctar entre tres i quatre persones sense sostre habitualment, i que l’origen dels fets podria ser una baralla durant la nit. La policia situa l’hora de la mort entre les quatre i les set de la matinada.

La Divisió d’Investigació Criminal (DIC) dels Mossos d’Esquadra ha obert una investigació per aclarir els fets.

Operaris de la neteja treballen en el punt on han trobat la víctima

La víctima dormia habitualment en aquest espai

Un testimoni ha explicat a betevé que la víctima és el Lamine, un home que dorm habitualment en aquest espai amb dues persones més. Aquest testimoni relata que només unes hores abans, la tarda de dimarts, l’havia vist en aquest espai i que es trobava perfectament. El mateix testimoni també explica que una altra de les persones que dormia en aquest espai ha desaparegut i ha deixat el carretó amb totes les seves pertinences. Relata, però, que tant la víctima com la persona que ha fugit eren molt pacífiques i que potser ha marxat després dels fets per por.

Morts violentes a Barcelona aquest 2023

La darrera mort d’una persona sense sostre de la qual ha informat betevé va ser el 3 de febrer, quan un home de 42 anys va ser localitzat sense vida al carrer d’Ausiàs Marc. Menys de 24 hores abans, una altra persona sense llar també va morir a l’Eixample, en aquest cas al barri de la Sagrada Família.  

Pel que fa a les morts violentes, la darrera coneguda a l’àrea de Barcelona es va produir el 14 de març, quan els Mossos van trobar un cadàver al maleter d’una furgoneta al centre de Barcelona. Un mes abans, el 7 de febrer, s’havia produït un cas de violència masclista en què una dona transsexual va ser assassinada per la seva parella en un pis del carrer de la Selva de Mar.  

També un mes abans, la nit de Reis, a la via Júlia, al barri de Verdum, un home va morir apunyalat de matinada. També a finals del 2022, el 29 de novembre, va aparèixer el cadàver d’un home dins d’una maleta en un contenidor del carrer de Casanova, a l’Eixample.