La Guàrdia Urbana ha detingut dues persones acusades d’haver robat diversos productes en un supermercat del barri de la Barceloneta i d’haver agredit un treballador de l’establiment. Els fets van passar aquest dilluns a la tarda. Segons ha informat la policia barcelonina, cap a les 18.30 h un home es va acostar a l’Oficina Conjunta d’Atenció al Ciutadà de la Barceloneta i va alertar que diverses persones estaven robant en un comerç.

Cops amb un para-sol

Quan els agents van arribar, el robatori ja s’havia produït. Els testimonis els van explicar que un grup de cinc nois i noies s’acabaven d’emportar diversos productes i que quan un treballador els havia recriminat la seva actitud, un d’ells li havia donat cops amb un para-sol.

Els agents van anar en direcció cap a on havien fugit els presumptes autors, i a terra, al carrer, van anar trobant alguns dels productes que s’havien endut. Finalment, van localitzar dos individus corrent; un d’ells duia una motxilla plena i l’altre, un para-sol —que hauria fet servir per colpejar el comerciant—. Segons la policia, aquestes dues persones tenien una actitud agressiva. Finalment, van ser reconeguts pel treballador i pel responsable de la botiga i van acabar detinguts. Un d’ells, a més, duia a sobre una càmera de fotos de gamma alta “de procedència dubtosa”, segons la Guàrdia Urbana.

283 multireincidents arrestats el 2022

L’any 2022 es va tancar amb 283 multireincidents detinguts a la ciutat, que van ser arrestats 2.270 vegades i als quals se’ls implica en 5.602 fets delictius, sobretot robatoris violents i furts. Ara bé, els robatoris a Barcelona han baixat un 26 % respecte al 2019 (no es comptabilitzen els anys marcats per la pandèmia). Aquest descens, els Mossos l’atribueixen en bona part al pla d’acció Tremall, que es va crear el juny del 2020 per abordar el fenomen de la multireincidència, i que ha permès crear equips específics com el Grup Titaniespecialitzat en el robatori de rellotges de luxe.