Els Mossos d’Esquadra han desallotjat l’estació de metro, FGC i Rodalies de la plaça de Catalunya per la presència d’un paquet sospitós. El desallotjament ha començat cap a les 18 h i pocs minuts després de les 19 h la unitat dels Tedax dels Mossos d’Esquadra ha certificat que es tractava d’una falsa alarma i s’ha reobert la zona.

És el segon dia que es desallotja l’estació, després que aquest dilluns es produís una altra falsa amenaça de bomba. La circulació de l’L1 i l’L3 del metro de Barcelona se n’ha vist alterada, així com la dels trens de Rodalies.

Segons els Mossos d’Esquadra, cap a les 18 h s’ha rebut un avís de l’equip de seguretat del metro que havien detectat en una paperera de l’estació un paquet que feia soroll de rellotge i que havien vist cables. Per aquest motiu, s’ha decidit desallotjar tota l’estació. En rebre l’avís, els Mossos han activat un equip dels Tedax i la Unitat Canina per avaluar el paquet.

El passeig de Gràcia, Pelai i la ronda de Sant Pere, tallats al trànsit

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana han perimetrat els accessos a l’estació i l’L1 del metro ha estat aturada entre les estacions d’Universitat i Glòries durant poc més d’una hora. També hi ha hagut afectacions a l’L2 del metro i a la línia Barcelona-Vallès dels FGC durant una estona els trens s’han aturat a la parada de Provença.

A més, s’han tallat al trànsit el passeig de Gràcia entre la Gran Via i la plaça de Catalunya; la ronda de Sant Pere, per on els cossos de seguretat només han deixat passar els autobusos, i el carrer de Pelai.

passeig de Gràcia tallat

Les afectacions al trànsit també han tingut implicacions en la mobilitat en superfície i les línies D50, H16, V13, V15, 19, 22, 24, 55, 59 i 67 se n’han vist alterades.

Segons la policia, el dispositiu d’aquest dimarts no té cap relació amb el fals avís de bomba de dilluns.

Segon desallotjament en dos dies

El servei de metro i de Rodalies ja va quedar interromput aquest dilluns durant uns minuts i els agents van escorcollar alguns combois del tren provinent de Viladecavalls per un avís d’artefacte explosiu. Finalment, després de fer les comprovacions pertinents, tot va quedar en una falsa alarma.