Els Mossos d’Esquadra han anunciat que obriran una investigació per esclarir i localitzar qui ha posat dins d’una paperera l’artefacte sospitós que ha obligat a desallotjar la plaça de Catalunya durant més d’una hora aquest dimarts a la tarda. L’alarma ha fet activar els Tedax i també la Unitat Canina dels Mossos, tot i que finalment ha estat una falsa alarma.

Segons ha explicat la policia, es tracta d’un dispositiu d’alarma que porten habitualment els patinets i altres vehicles similars.

Un possible artefacte en una paperera ha fet saltar les alarmes

La plaça de Catalunya ha estat desallotjada aquest dimarts, entre les 18 i les 19.20 h, tant al subsol com en superfície per una alerta de bomba que ha resultat ser falsa. Segons han informat els Mossos d’Esquadra, la policia ha rebut un avís de l’equip de seguretat del metro que havien detectat en una paperera de l’estació un paquet que feia soroll de rellotge i que havien vist cables. S’han activat la Unitat Canina i un equip dels Tedax, que finalment han determinat que no hi havia explosius.

Es tracta del segon desallotjament de la plaça de Catalunya en dos dies consecutius per un artefacte sospitós. En el primer cas, també va resultar ser una falsa alarma.