bandera lgtbi
Foto: Victoria Feliniak

(ACN) Les denúncies relacionades amb l’LGTBI-fòbia s’han incrementat un 47 % durant el primer trimestre del 2023, respecte al mateix període de l’any anterior. Ho han apuntat fonts dels Mossos coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de l’Orgull per a l’Alliberament LGTBI+. Així, han indicat que en els primers tres mesos de l’any s’han denunciat 70 casos, 33 més que en els primers mesos del 2022.

Els delictes que més es produeixen són les agressions, les amenaces i les coaccions. Els Mossos han detingut o investigat 96 persones —30 dones i 66 homes — per successos d’aquesta tipologia. Durant tot l’any 2022 les dades van ser de 317 detinguts o investigats, 70 dones i 247 homes.

133 víctimes, més que el 2022

Pel que fa a les víctimes, durant el primer trimestre del 2023 han estat víctimes d’LGTBI-fòbia 133 persones. Aquesta xifra és significativament superior a la del mateix període del 2022, quan 54 persones van presentar denúncies. A més, durant tot l’any 2022, 390 persones van ser víctimes d’odi i discriminació per LGTBI-fòbia.

Els Mossos recorden la importància de denunciar

El cos dels Mossos també ha recordat la importància de denunciar qualsevol fet delictiu per lluitar contra la xifra oculta i posar fi a la impunitat amb la qual actuen els agressors, sobretot en aquest tipus de delictes.

Amb la finalitat de continuar lluitant contra les desigualtats i totes aquelles conductes delictives relacionades amb l’odi i la discriminació, els Mossos disposen d’una Oficina de Delictes d’Odi i Discriminació. Aquesta oficina es complementa i es coordina amb la Unitat Central d’Investigació de Delictes d’Odi i Discriminació, que depèn de la Comissaria General d’Informació i està especialitzada en la investigació i persecució d’aquesta tipologia delictiva.