Després d’analitzar el llançament recent d’una família de Ciutat Meridiana, amb una dona i els seus fills menors d’edat en situació de vulnerabilitat, el cos de Mossos d’Esquadra admet que hi ha marge de millora en alguns desnonaments. Així ho ha afirmat el comissari en cap de la policia catalana, Eduard Sallent. “Treballem per veure quines millores de comunicació interna es poden introduir”, ha dit.

El cas de Ciutat Meridiana va generar crítiques tant dels veïns com fins i tot del govern d’Ada Colau. Un cop efectuat el primer desnonament, l’immoble va ser recuperat i a la nit la policia va efectuar un nou llançament, aquesta vegada sense cap ordre judicial. La direcció dels Mossos s’ha posat en contacte amb la regió policial de Barcelona, qui va organitzar el dispositiu policial d’aquell dia. Sallent creu que hi ha “àmbit de millora” pel que fa a les “respostes automàtiques” que acaben derivant en un llançament.

El llançament nocturn es va acabar efectuant malgrat la situació de vulnerabilitat de la família. Hores més tard, després que el cas es mediatitzés, la propietat de l’immoble —BBVA— va dir que en desconeixia la situació i va decidir retornar les claus als inquilins, que han pogut tornar a casa seva.