Mossos desnonament Ciutat Meridiana

L’alcaldessa, Ada Colau, considera que el desnonament d’una família amb tres menors a Ciutat Meridiana “era evitable” i ho qualifica de “vergonya”. En un tuit, Colau reclama una “solució estructural” i assegura que han traslladat als governs català i espanyol “que cal aturar els desnonaments de persones vulnerables”.

L’alcaldessa assegura, a més, que “hem reallotjat la família”, tot i que els afectats matisen que el que se’ls ha ofert és un allotjament d’emergència en una pensió. El desnonament es va fer efectiu al matí, però hores després la família va tornar a entrar a l’habitatge i els Mossos d’Esquadra els en van fer fora, en una actuació que la policia assegura que es va fer sense ordre judicial per un “delicte flagrant”.

La data d’execució, fixada des del juliol

Per la seva banda, el jutjat assegura que la família desnonada sabia la data des del 23 de juliol. Segons un comunicat del TSJC, la comissió judicial va executar el desnonament “degudament notificat a les parts personades, incloent els ocupants”. La sentència que ordenava el desallotjament és del 14 de maig del 2019 i, segons el jutjat, hi ha un document que demostra que la part demandada en tenia coneixement.

Al mateix comunicat, el TSJC explica que quan la comitiva judicial hi va arribar, l’habitatge estava buit i es va fer el “tràmit habitual”: canviar el pany i fer l’entrega de les claus al propietari. El jutjat també subratlla que els ocupants no tenien cap tipus de contracte amb el propietari.

Quart intent des desnonament

El d’aquest dijous és el quart intent de desnonament de la família. El primer va ser el 21 d’octubre del 2019 i el segon el 16 de gener del 2020. En aquest cas, però, la propietat va demanar-ne la suspensió i així es va acordar per part del jutjat. El tercer intent es va fixar per al 30 de març del 2020, però va quedar suspès per la covid-19. Finalment, el 22 de juliol es va fixar data per a aquest dijous, 29 d’octubre.

Segons el jutjat, se’n va informar el Centre d’Urgències i Emergències Socials, una informació que la regidora d’Habitatge i Rehabilitació ha negat a través de Twitter. Assegura que el primer desnonament es va fer sense que la família ni els serveis municipals en tinguessin coneixement.