El Sindicat d’Habitatge de la Verneda i la Pau ha anunciat l’aturada d’un desnonament amb data oberta per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya en un pis del passeig de la Verneda, 111-113. En aquest habitatge viu una dona amb dues filles. Era el setè intent de desnonament d’aquest pis en l’últim any i mig. Segons el sindicat, aquesta aturada obre “el camí a la regularització d’un pis públic ocupat”.

Desnonament aturat Verneda rdp

La decisió de detenir aquest desnonament arriba abans que el govern català aprovi aquest dimarts una llei per evitar desnonaments durant la pandèmia de coronavirus i assegurar que els grans propietaris ofereixen un lloguer social a les persones en situació de vulnerabilitat.

L’Ajuntament ja va demanar al setembre una moratòria dels desnonaments mentre duri la crisi de la covid-19. Ho va demanar després que es reprenguessin els llançaments, alguns dels quals han estat aturat pels veïns, com en un pis de la Rambla o un altre a al Raval.

En les últimes setmanes hi ha hagut diverses mobilitzacions contra els desnonaments. Un miler de persones van sortir al carrer el 31 d’octubre i uns dies abans hi va haver una mobilització contra el desnonament de la Casa de Buenos Aires de Vallvidrera.