El comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent, ha explicat a la Cadena SER que el segon desnonament d’una família amb tres menors a Ciutat Meridiana es va fer sense una ordre judicial. El cas ha provocat molta indignació al barri perquè la família, amb un dels menors lactants, feia dos anys que vivia al pis i es va quedar al carrer quan començava el toc de queda.

Sallent ha relatat que dijous al matí els Mossos van executar el llançament que havia ordenat un jutge, i que, hores després, aquest pis va ser reocupat. En paraules del cap dels Mossos, aquesta reocupació constitueix un “delicte flagrant” que va provocar una segona actuació dels agents, cap a les sis de la tarda, per “restituir la propietat”.

Irídia en responsabilitza Interior

Irídia responsabilitza el Departament d’Interior d’aquest segon desnonament. Considera que Interior tenia dues opcions: donar part a l’autoritat judicial de la reocupació de l’habitatge o desallotjar sense ordre judicial. L’entitat lamenta que els Mossos van triar la segona opció. Una mesura, segons Irídia, de “dubtosa legalitat davant d’un domicili estable”.

Per Irídia aquesta decisió és “intolerable” i reclama que cessin els desallotjaments exprés, sense ordre judicial, especialment en l’actual moment de pandèmia.