administració vacuna de la grip

El director de l’Àrea d’Investigació i Desenvolupament d’Oncologia de la farmacèutica britànica AstraZeneca, Josep Baselga, afirma que les vacunes contra el coronavirus estaran enllestides d’aquí a unes setmanes, entre finals de novembre i finals d’any. En una entrevista a RAC1, Baselga ha confiat que es puguin començar a distribuir al març del 2021, tot i que encara caldrà esperar uns mesos més perquè la vacuna es pugui posar de forma massiva a tota la població. El responsable d’AstraZeneca ha explicat que actualment hi ha 175 vacunes en estudi arreu del món, en 35 de les quals s’estan ja fent assajos clínics en persones malaltes i 10 en procés de verificació.

El responsable d’AstraZeneca diu que la farmacèutica podrà tenir enllestides prop de 3.000 milions de dosis a principis del 2021. De fet, fa unes setmanes el ministre de Sanitat, Salvador Illa, també va confirmar que la possibilitat de tenir una vacuna enllestida a finals d’any estava sobre la taula.

Un hivern “horrorós”

En la mateixa entrevista, però, Josep Baselga ha advertit que venen uns mesos molt durs i que l'”hivern serà horrorós”. Tot i això no es mostra partidari del confinament domiciliari, perquè creu que la lluita contra el coronavirus és “una carrera de llarga durada” i que les mesures que cal prendre per frenar els contagis, s’han de meditar molt bé.

La nota positiva és que creu que l’estiu serà “relativament normal”. Tot i això afirma que caldrà seguir prenent precaucions, com la distància social, o l’ús de les mascaretes.