Els Mossos d’Esquadra han desallotjat aquest dijous una família amb tres menors a càrrec, un dels quals lactant. Feia dos anys que vivien en un pis del carrer dels Rasos de Peguera, 93, a Ciutat Meridiana, propietat d’una entitat financera.

Segons l’Associació de Veïns de Ciutat Meridiana, el desnonament estava programat per a aquest dijous però ni l’advocat d’ofici de la família ni el jutjat no els ho havien notificat. Els veïns expliquen que la dona ha marxat a treballar al matí i, en tornar, s’ha trobat el pany canviat per dins. Ha tornat a ocupar el pis, però com que hi havien col·locat una alarma, personal d’una empresa de seguretat acompanyat de mossos d’esquadra s’hi han tornat a personar.

Diversos veïns han intentat evitar el llançament protegint la porta d’accés a l’habitatge. Els Mossos d’Esquadra han encapsulat els manifestants i els han apartat de la porta. Ha estat llavors quan s’han produït moments de tensió entre els manifestants i la policia. Segons els Mossos, hi ha hagut llançament d’objectes cap als agents.

Finalment, la policia ha aconseguit accedir al pis i fer-ne fora la família amb els tres menors. Els Mossos d’Esquadra han explicat a betevé que un cop han pogut accedir al domicili els ocupants els han obert la porta voluntàriament i la família ha accedit a marxar amb els Serveis Socials i ha estat traslladada al CUESB.

Desnonaments a Ciutat Meridiana

Aquest no ha estat el primer cop que els veïns fan pressió per aturar desnonaments. Tot i el decret per aturar-los, els llançaments han continuat a la zona. De fet, les associacions veïnals asseguren que, a Ciutat Meridiana, estan farts dels desnonaments. En declaracions al programa ‘bàsics’, de betevé, Filiberto Bravo ha dit que el decret els “sembla una burla”. “Estem confinats, en estat d’alarma, i s’estan desnonant persones. M’agradaria que això ho expliquessin a la dona i als tres fills que ploraven mentre la policia intentava entrar”, ha explicat.