Va ser la primera àrea de gossos que es va inaugurar al districte de Nou Barris i ho va fer envoltada de polèmica. L’àrea d’esbarjo de la Prosperitat no va convèncer els tenidors d’animals. Primer van ser les queixes per la instal·lació dels pals d’agilitat que suposaven un perill per als animals quan corrien en grup en un espai que no era prou ample com per encabir aquest tipus d’elements.

En segon lloc, les proteccions de filferro dels arbres van ocasionar ferides en algunes races de pell fina, com és el cas del gos llebrer. El tipus de font instal·lada i la manca d’ombra van ser també dues de les queixes habituals entre els usuaris. Però, sobretot, les crítiques es van centrar en la inexistència d’una doble porta de seguretat per evitar que els animals, deslligats a dins, s’escapessin quan entrava o sortia un dels usuaris.

Una àrea per a gossos que s’ha hagut de repensar

L’Ajuntament ha anat rectificant, a poc a poc, alguns dels elements polèmics. En primer lloc va desinstal·lar els pals d’agilitat i el sistema metàl·lic de protecció dels arbres per un de fusta. Fa unes setmanes va instal·lar la doble porta, molt demandada pels tenidors, ja que l’àrea es troba molt a prop de l’avinguda Meridiana i una de les seves sortides. I també una nova protecció de fusta per als arbres, amb una porta perquè hi puguin accedir a recollir pilotes o altres objectes.

S’han atès les demandes principals

Els usuaris estan força satisfets amb l’actuació, tot i que consideren que s’ha demorat massa en el temps. “Per a nosaltres, aquest era un tema prioritari, perquè abans havies d’estar pendent, perquè hi ha gent que potser no la tancava bé o quedava oberta, i havies d’estar pendent. Ara encara que quedi una porta oberta saps que hi ha l’altra, i vulguis o no és una seguretat per als gossos i per a la gent que està més tranquil·la”, assegura Sergio Torres.

La font i tendals, els darrers requeriments

Pendent queda encara la substitució de la font per als animals per una de més adequada. “Tot el que demanem està perfecte, l’únic que ens falta és la font, que l’aigua es queda estancada. I de cara a l’estiu és un problema perquè s’omple de mosquits i l’aigua està bruta”, afirma Nuria Martínez. Un altre usuari expressa el darrer dels desitjos principals a l’espai: “Ens agradaria també posar un tendal aquí per als gossos i per a nosaltres. Van posar arbres, però no hi ha gaire ombra”.