L’agent de la Guàrdia Urbana acusada pel crim de la seva parella -també agent del cos- ha responsabilitzat de tots els fets l’altre acusat: tant de l’assassinat de la víctima com de la crema del cadàver al pantà de Foix. Tot plegat, va passar els dies 1 i 2 de maig del 2017.

Durant la seva declaració en el judici, ha explicat que la nit del crim l’investigat va anar a casa seva amb la cara tapada, amb guants, una motxilla, una destral i una pistola i, després de sentir diversos cops des del pis de dalt, va baixar a baix i el va veure tacat de sang a la cara i amb la destral a la mà.

També ha explicat que el dia següent va obligar-la a acompanyar-lo al Pantà de Foix on, ha dit, va veure com llençava bidons de gasolina contra el cotxe de la víctima i va sentir una explosió. En la declaració, l’acusada ha assegurat que mai va sospitar que l’acusat hagués matat la seva parella. Ni tan sols, després de veure’l tacat de sang ni de que aparegués amb el telèfon de la víctima, l’hi donés a ella i li demanés que respongués als whatsapps com si fos ell.

Ha explicat que no va saber que la seva parella estava morta fins que els Mossos van anar a casa seva el dia 4 de maig a la nit. L’acusada ha justificat que no anés a la policia a explicar els fets perquè, diu, tenia por de l’acusat. 

En la declaració, també ha negat haver participat d’un pla amb l’altre acusat per matar la víctima ni haver-li subministrat medicació per deixar la seva parella enverinada i indefensa, una tesi que sosté la fiscalia i l’acusació particular. La declaració d’aquest dimecres ha durat gairebé cinc hores. Continuarà aquest dijous amb l’interrogatori del fiscal i la resta de parts.

Nega una relació de parella amb l’acusat

El fiscal li ha començat preguntant sobre la relació d’amants que tenia amb l’altre acusat. Ella ha reconegut que va tenir “relacions sentimentals” amb ell, però ha negat que fos una relació de parella. Ha explicat que l’acusat no acceptava les seves filles i que només compartien moments tots dos junts patrullant a la Guàrdia Urbana, amb trobades amb amics o amb dinars i sopars a fora. També ha dit que va amagar-li que havia començat una relació amb la víctima perquè li tenia “por”.

Per al representant del ministeri fiscal, l’acusada pretén així minimitzar la relació que tenia amb l’acusat i per demostrar-ho ha mostrat al jurat un correu electrònic en què ella li deia:“Només tu m’has tingut i vull que segueixis tenint-me”. La investigada ha reconegut que es va equivocar enviant-li aquest missatge però ha explicat que ho fa fer perquè “li passés l’obsessió” que tenia amb ella.

S’enfronta a 25 anys de presó

La fiscalia li demana 25 anys de presó per un suposat delicte d’assassinat que, en el seu cas, està agreujat per parentiu, ja que mantenia una relació sentimental amb la víctima. Segons el fiscal, ella i l’altre acusat -tots dos agents de la Guàrdia Urbana- van matar la víctima “de comú acord”, perquè estava “obstaculitzant” la relació sentimental d’amants que havien reprès feia poc temps.

En el judici, els caps de la investigació dels Mossos van testificar que tenien un “pla confabulat” per dur a terme el crim “però que hi va haver errors”.