Si res no canvia demà, dimecres, 11 de març, desallotjaran la Fady de la que ha estat casa seva durant els darrers dos anys. Viu en un pis de lloguer al carrer de Balmes que fa temps que no pot pagar perquè fa tres anys que s’està tractant un càncer i ha tingut diverses complicacions que l’han obligat a deixar de treballar de cuidadora, una feina que aquesta dona d’origen hondureny ha exercit durant bona part dels 11 anys que fa que viu a Catalunya.

“Només demano una mica de temps”

Fady Sosa ha intentat sense sort arribar a un acord amb el propietari del pis, que és un gran tenidor. El seu objectiu és tornar al seu país d’origen, Hondures, quan estigui recuperada. Ara només li demana poder quedar-se fins al mes d’agost al pis pagant un lloguer social. La propietat reclama l’habitatge per fer-hi oficines.

Suport de l’entitat del barri i l’Ajuntament

Albert Vila, de la Xarxa d’Habitatge de l’Esquerra de l’Eixample, explica: “Des de la xarxa, primer, li hem donat suport emocional, després li vam donar suport logístic i hem intentat mediar amb la propietat”. Els Serveis Socials i l’Oficina de l’Habitatge de l’Eixample també estan al cas de la situació de la Fady i estan mirant de trobar-li una solució temporal si finalment s’executa el desnonament.