El tram del carril bici que circula per la ronda del Guinardó que va des del carrer de Vinyals fins a la rambla de Volart està causant moltes queixes entre els veïns i veïnes de la zona. Es tracta d’un tram de carril d’uns 100 metres que transcorre per la vorera i que pràcticament no deixa espai perquè hi transitin els vianants. Això provoca situacions de risc entre bicis, patins i la gent que va caminant.

Reclamen la segregació del carril bici

El carril bici es va crear el 1999 amb la reforma de la ronda del Guinardó. En els darrers mesos, però, amb la irrupció del patinet elèctric i la instal·lació d’una parada de bus és quan la situació s’ha tornat més insostenible.

L’AV Joan Maragall ja ha traslladat la queixa al districte d’Horta-Guinardó i espera que el carril bici es pugui segregar baixant-lo a la calçada o desviant-lo per una ruta alternativa. “Les bicicletes no han d’anar per damunt de la vorera i els carrils bici, tampoc. Han de ser totalment segregats i aquí s’ha de buscar alguna solució per segregar-lo. No treure les bicis i prohibir-les, segregar els vianants i les bicicletes i que les bicicletes facin un ús més racional”, explica Francesc Carbonell, de l’AV Joan Maragall.

En espera d’un pla de mobilitat

L’entitat veïnal, d’altra banda, també reclama a l’Ajuntament que faci un pla de mobilitat per al Baix Guinardó. Consideren que la ronda del Guinardó s’hauria de pacificar per eliminar cotxes i millorar la qualitat de l’aire.