Retirada pals agilitat canina a l'àre esbarjo de gossos de la Prosperitat

L’Ajuntament ha començat a retirar els pals d’agilitat canina de l’àrea d’esbarjo per a gossos que hi ha situat a la via Favència amb Meridiana. Aquest dijous, només queden quatre pals de la vintena que hi havia instal·lats dins el recinte i que es retiraran en breu. Segons els tenidors d’animals, els pals d’agilitat feien més nosa que servei, i podien arribar a ser un perill per als animals quan corrien en grup.

Per aquest motiu, els usuaris van reunir signatures al gener i van demanar a l’Ajuntament l’eliminació dels pals. Segons expliquen, aquests elements d’agilitat canina són perillosos per als gossos i ja havien provocat alguns accidents quan els animals jugaven en grup i topaven contra ells.

Primera àrea d’esbarjo per a gossos

L’àrea d’esbarjo per a gossos de la Meridiana va ser la primera que es va fer a la ciutat. Això va permetre a l’Ajuntament observar el comportament dels animals i rectificar alguns dels problemes que van detectat els propis usuaris. En el seu moment, els tècnics municipals van renovar la sorra del recinte i van esborrar els grans forats que els gossos havien fet. Ara, s’estan retirant els pals d’agilitat, un compromís que va assumir l’Ajuntament a finals de gener. Queden altres millores pendents. Com, per exemple, la instal·lació d’una segona porta per evitar que els gossos puguin escapar-se quan entra un altre usuari amb un animal.