Veïns de la zona de Mas Guimbau, a les Planes, alerten de més d’una desena d’arbres perillosos al barri, situats al a zona urbana del Parc Natural de la Serra de Collserola. Alguns dels veïns viuen amb por que els caigui un arbre sobre casa, tal com va succeir el desembre al camí del Mas Guimbau, on un pi blanc situat a escassos metres d’una llar va caure i va ensorrar part de la teulada. Per això demanen a l’Ajuntament que actuï amb celeritat i tali els arbres que tenen perill de caiguda.

“Tenim por que ens caigui un arbre”

“Jo m’he passat nits sense poder dormir de la por que em caigui un arbre sobre casa”, explica Carme Quintana, veïna contigua de la finca on va caure l’arbre el desembre. Ella també té un pi inclinat cap a casa seva i, fa mesos que espera que l’Ajuntament doni el permís per talar-lo al propietari de la parcel·la.

“No podem estar jugant amb la sort”

Els veïns expliquen que el pitjor són les nits que fa vent, on alguns arbres es mouen tant que sembla que hagin de caure. Per això volen que es talin abans que caiguin i provoquin danys: “Tinc uns pins blancs davant de casa que si no cauen serà sort i no podem estar jugant a tenir sort: millor tallar-los”, explica Ernest Jiménez, veí de Mas Guimbau.

Pins blancs debilitats de 20 metres

Les fortes ventades i les pluges torrencials, cada vegada més freqüents, afecten sobretot el pi blanc, un arbre d’uns 20 o 25 metres i amb poca arrel. L’Associació de Veïns Mas Guimbau – Can Castellví assegura que en els últims anys han caigut més arbres que antigament: “Estem preocupats perquè hi ha perill que hi hagin danys greus i demanem a l’Ajuntament que sigui àgil en les actuacions“, demana Laura Cayuela, presidenta de l’entitat. Volen remarcar que es tracta d’una problemàtica al marge del temporal Gloria, que també va provocar la caiguda de molts arbres a Collserola.

Per això, l’associació de veïns en veure que el consistori no talava els arbres perillosos, van decidir ells mateixos registrar-los i comunicar-ho perquè els talés. El consistori ha determinat quins són els arbres realment perillosos que es troben en parcel·les públiques i s’ha compromès a talar-los properament. D’altra banda, també ha instat als propietaris dels terrenys privats que talin els arbres perillosos que hi tenen.