Els pals en qüestió són una vintena i, segons expliquen els propietaris dels gossos, fan més nosa que servei. “Aquí la gent ve perquè els gossos corrin i es diverteixin –explica la Purificación Ruiz, una de les usuàries habituals del recinte-. És molt, molt perillós perquè els gossos corren tots junts, no veuen per on corren i es donen uns cops impressionants contra els pals”. Ho corrobora Lorena del Pino: “La meva gossa es va colpejar el cap i va estar alguns dies que li costava caminar i jo pensava que li havia passat alguna cosa més greu. També he vist tres o quatre gossos a qui els ha passat el mateix”.

El problema principal, diuen, és l’èxit del recinte, on es poden aplegar molts gossos a les hores punta. Aquest ús intensiu fa que demanin un major manteniment, sobretot pel que fa als forats que hi ha al terra.

Porta doble per evitar fugues

Una altra reivindicació és la col·locació d’una segona porta als accessos per evitar que els gossos s’escapin quan algú en surt o hi entra. “S’han escapat molts gossos -lamenta la Maribel Llamas, una altra usuària habitual- perquè en el moment en què obres venen tots a veure’t, i si són cadells algun se t’escapa. Hi ha hagut ensurts seriosos, i si hi hagués dues portes” seria més segur.

El recinte es va inaugurar el desembre del 2016. Són 700 m2 de parterres de sorra, arbres, bancs i papereres i tot d’elements pensats per al benestar dels gossos. És una de les àrees d’esbarjo per a gossos més gran de Barcelona, tot i que, per a alguns usuaris, s’ha quedat petita.