La nova àrea d'esbarjo per a gossos de la Prosperitat compleix un mes des de la inauguració amb la satisfacció dels usuaris. PURI PADILLA, usuària de l'àrea d'esbarjo de gossos “Trobo que està molt bé per a ells, perquè les tanques són molt més altes, poden jugar millor. Potser un diumenge hem vingut al matí i sí que hi sol haver molta gent, però bé, és normal, hi ha molt pocs pipi-cans pel barri.” També hi ha, però, crítiques al desgast d'algun element del recinte, com les portes d'accés i la font adaptada. MARI ÁNGELES LINARES, usuària de l'àrea d'esbarjo de gossos “Amb les fonts hem tingut problemes des del primer dia per què l'aigua es queda estancada, s'embossa, es queda l'aigua estancada, beuen els gossos i alguns gossos han emmalaltit. No deixem que beguin mai de l'aigua estancada per això.” LORENA BECANA, usuària de l'àrea d'esbarjo de gossos “Els gossos s'ho passen súper bé, podria ser una mica més gran, sempre hi ha alguna cosa per queixar-se, des del tercer dia que el van obrir les portes no funcionen, i sobretot m'agradaria remarcar que la gent que ve a portar els gossets no s'eximeix de treure les caquetes que deixen per aquí.” Els gossos gaudeixen aliens a les polèmiques dels 700 metres quadrats que aprofiten per córrer i relacionar-se amb altres animals.

Un mes després de l’estrena del recinte, els usuaris aproven satisfets la nova àrea de gossos de la Prosperitat. Però també, existeixen crítiques. Hi ha qui es queixa per l’incivisme d’alguns usuaris, i d’altres pels desperfectes que tenen les portes d’entrada i els problemes que existeixen a les fonts.

L’àrea d’esbarjo per a gossos, situada a la confluència entre l’avinguda Meridiana i la via Favència, es va inaugurar el 3 de desembre. Són 700 m2 de parterres de sorra, arbres, bancs i papereres, pensats per al benestar dels gossos. Unes mides que la converteixen en l’àrea d’esbarjo per a gossos més gran de Barcelona, tot i que per a alguns usuaris s’ha quedat petita per la gran afluència de gossos en hores punta.

La majoria d’usuaris es mostren satisfets però també hi ha algunes queixes. Els propietaris dels gossos critiquen que alguns elements ja s’han malmès, com ara les dues portes d’accés al recinte. Una no tanca. I l’altra ha perdut un dels mànecs. Un dels desperfectes més important, són els desguassos de les fonts adaptades per als gossos. Els usuaris es queixen que s’embossen freqüentment amb la sorra, i que han de vigilar que els gossos no beguin de l’aigua estancada per evitar malalties.

Una de les curiositats  d’aquest espai és que els propietaris dels gossos més enllà de compartir aquest espai, també tenen un grup de Facebook en comú, on exposen les seves queixes i crides al civisme o a recollir els excrements dins el recinte. També comparteixen articles d’opinió i de salut dels animals.

L’Ajuntament ha dissenyat l’àrea comptant que es netejarà cada dia, traient la femta que no hagi estat recollida pels propietaris dels animals de companyia. D’altra banda, cada mes es desinfecten en horari nocturn amb un producte completament innocu que té propietats bactericides, fungicides i viricides. A més, cada tres mesos es renovarà el sauló per tal que estigui amb les millors condicions possibles.