Els advocats de Marta Torrecillas, la dona que va patir una lesió a la mà durant les càrregues policials de l’1 d’octubre a l’Institut Pau Claris, han presentat una sol·licitud de conciliació contra l’exdelegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, per les declaracions que va fer davant del Tribunal Suprem. El procediment, per la via civil, és un pas previ que podria acabar en un procés penal si Millo no s’avé a desmentir que Torrecillas “s’havia inventat una part del relat”, que és el que Millo va declarar davant el jutge quan el van citar al judici del procés.

Segons ha avançat a ‘El matí de Barcelona’ de betevé,  Xavier Monge, advocat d’Alerta Solidària, de moment descarten presentar una denúncia per fals testimoni, tal com havien anunciat fa uns mesos. Monge considera que engegar aquest procediment depèn de les defenses dels acusats en el cas del procés, ja que és a qui hauria afectat directament el fals testimoni a l’hora de dictar la sentència.

Disculpes en públic

El que han presentat aquest dimarts al matí és “una oportunitat perquè Millo rectifiqui abans d’entrar en un procediment judicial”. La intenció és aconseguir que el jutge citi les parts i que Millo pugui “rectificar les declaracions que va fer al Suprem i demani disculpes”. Unes disculpes que, segons Monge, “després haurà de donar públicament per reparar l’honor i la imatge de la Marta Torrecillas”. En el cas que Millo no comparegui, els advocats de Torrecillas obren la possibilitat de presentar una demanda per la via penal.