La Plataforma d’Afectats pel Top-Manta, que agrupa associacions veïnals, de comerciants, el Gremi d’Hotels i el Gremi de Restauració, ha consensuat un requeriment a l’Ajuntament de Barcelona per demanar-li una reunió urgent “amb els màxims responsables” i l’adopció de mesures “abans del 31 de juliol que demostrin que l’Ajuntament té la voluntat d’aplicar les ordenances i de fer-les complir”.

Requeriment sense resposta

La plataforma explica que el 6 de juny van presentar un escrit de denúncia i requeriment amb l’assumpte: “Denúncia contra la venda no sedentària il·legal coneguda com a ‘top manta’ i llauners i requeriment d’adopció de mesures urgents per exigir el compliment de les ordenances municipals, reglaments i lleis d’aplicació”. Afegeixen que l’escrit contenia al·legacions “fonamentades jurídicament” signat per les 29 associacions que conformen la plataforma i lamenten que, “fins al moment actual”, no han rebut resposta de “cap responsable municipal, ni tècnic ni polític”.

Denuncien que el problema de la venda a la manta “no ha parat de créixer” i per això demanen “el compromís explícit de coordinació entre les administracions responsables i competents” i una resposta formal al requeriment. Des de la plataforma ofereixen “tots els nostres coneixements i experiència i col·laboració que sigui necessària per resoldre la problemàtica”.

Justament, el 3 de juliol la Guàrdia Civil va intervenir a Badalona un miler de bosses i moneders falsificats valorats en 3,8 milions d’euros que anaven destinats al “top manta” de Barcelona.