Diverses entitats feministes, ajuntaments i partits d’arreu del territori espanyol s’han sumat a les convocatòries de rebuig per una violació múltiple a Manresa. Aquest dilluns a la tarda s’han convocat diverses concentracions davant d’ajuntaments de tot el territori. A Barcelona, diverses plataformes feministes, com ara la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere, han cridat a la mobilització. Més de 200 persones s’han aplegat a la plaça de Sant Jaume malgrat la pluja.

Durant la concentració d’aquest dilluns a la tarda s’ha llegit un manifest de rebuig a l’agressió destacant que “el consentiment ha de ser lliure, mutu, clar, entusiasta i desitjat”. Montse Cervera, membre de Novembre Feminista, ha exigit a la fiscalia que qualifiqui els fets d’agressió sexual i no d’abús. Aquest dilluns al matí, una cinquantena de persones ja s’han concentrat davant l’Audiència de Barcelona per denunciar que va ser una violació i no un abús sexual, com diu la fiscalia.

La violació múltiple presumptament es va produir ara fa dos anys en una fàbrica abandonada de Manresa. La víctima tenia 14 anys i, segons l’escrit del ministeri fiscal, sis dels processats van abusar sexualment de la menor aprofitant que estava sota els efectes de l’alcohol i les drogues.