Durant l’1-O les imatges de les càrregues policials a l’Institut Pau Claris es van viralitzar. Vídeos gravats a través dels telèfons mòbils i pujades a les xarxes denunciaven la violència policial que van viure els participants del referèndum en aquest centre. Ara el CDR del Casc Antic ha fet públic un vídeo de 33 minuts en què es mostren imatges inèdites de les càrregues policials.

Set mesos després d’aquell dia històric, el CDR del Casc Antic ha donat a conèixer imatges inèdites enregistrades a l’Institut Pau Claris. Aquest va ser un dels centres on es van viure càrregues policials l’1 d’octubre a Barcelona.  El vídeo mostra 33 minuts de l’1-O a partir d’una setantena de gravacions inèdites, que reconstrueixen a temps real aquell episodi. El CDR s’ha dedicat a sincronitzar les imatges cedides de 74 enregistraments filmats en mòbils i càmeres de vídeo pels participants del referèndum en aquest institut.

Després de mesos de feina, el CDR del Casc Antic ha publicat el vídeo a YouTube sota el títol ‘Nosaltres hi érem’. Unes filmacions que demostren la violència policial viscuda a l’Institut Pau Claris.

Precisament, tres persones van presentar una querella per les càrregues policials de l’1-O a l’Institut Pau Claris. Totes tres van ser admeses a tràmit.