Marta Torrecillas, la barcelonina que va resultar ferida en una mà durant les càrregues policials de l’Institut Pau Claris l’1 d’octubre, estudia denunciar Enric Millo, l’exdelegat del Govern a Catalunya, per fals testimoni. Torrecillas assegura que Millo va mentir al Tribunal Suprem quan va dir que ella havia demanat disculpes, i explica que únicament el que va fer l’endemà del referèndum és explicar que no tenia el dit trencat sinó una fractura.

Torrecillas ha explicat a betevé que aquest dimarts era a la feina quan va sentir la declaració de Millo en directe. Assegura que va sentir “ràbia i frustració” perquè és posés “altre cop el dit a la nafra” sobre un cas, el seu, “que ja s’ha demostrat amb vídeos i informes mèdics” que va succeir. Per això, Torrecillas repta Millo que demostri el que va dir en seu judicial. Que ensenyi les suposades declaracions a TV3 en què demana disculpes pel seu testimoni.

També la indigna que, a parer seu, Millo hagi fet servir el seu cas per desprestigiar els testimonis de totes les víctimes de l’actuació policial de l’1 d’octubre.

S’esperarà que s’acabi el judici

Xavier Monge, l’advocat de Marta Torrecillas, va avançar la possible denúncia a Enric Millo durant una entrevista a ‘El matí de Barcelona’, de betevé. Monge, però, va explicar que abans de denunciar algú per fals testimoni cal esperar que s’acabi el judici i que es dicti sentència. L’advocat també ha explicat que, prèviament a fer cap pas, parlaran amb les defenses dels acusats perquè no voldrien perjudicar-los amb la denúncia. “Volem que es faci justícia, però no volem interferir en la defensa d’unes persones que es juguen 17 anys de presó”, assegura.

L’octubre del 2017, Torrecillas va presentar una querella per un delicte de lesions contra l’agent de la Policia Nacional a qui acusa d’haver-la agredit “brutalment” durant l’1 d’octubre. Segons explica, l’agent li va retorçar els dits d’una mà i la va llançar per les escales.

Diversos agents de la Policia Nacional han estat citats a declarar pel Jutjat d’Instrucció número 7 de Barcelona, que investiga les càrregues policials durant el referèndum. Les càrregues policials a l’Institut Pau Claris van ser especialment dures, sobretot el moment en què els agents van desallotjar amb gran violència les persones que estaven assegudes a l’escala d’entrada del centre educatiu.

Causa oberta pels insults que va patir

Torrecillas també ha portat als tribunals el “linxament” a què va ser sotmesa a partir del 3 d’octubre. Assegura que un usuari va publicar les seves dades personals, el seu telèfon, al web ForoCoches, alhora que es demanava que s’anés contra ella. Això, diu, es va traduir en milers de missatges amb insults i amenaces de tot tipus al seu telèfon mòbil. Un jutjat de Barcelona porta aquest cas i ja ha citat persones investigades a declarar.

Crítiques a Millo a les xarxes socials

Arran de la seva declaració, Enric Millo ha rebut diverses acusacions de fals testimoni per part d’usuaris anònims i algunes personalitats a Twitter, entre ells l’alcaldessa, Ada Colau, o el jugador del FC Barcelona Gerard Piqué. Millo ha contestat el reguitzell d’acusacions i, en alguns casos, ha desafiat els que el criticaven a demostrar que ha mentit en la seva declaració.