Nova denúncia per un presumpte cas d’homofòbia a Barcelona, aquest cop al metro. Una parella de lesbianes ha aconseguit fer viral un vídeo en què es veu una dona insultant-les i amenaçant-les mentre es feien un petó dins d’un vagó de la Línia 2. L’agressió, publicada a Twitter, es va produir dimecres passat  i va allargar-se durant deu minuts.

Poca col·laboració ciutadana

La noia assegura que només una senyora gran, musulmana i amb vel, va interposar-se entre la dona i la parella per impedir que els agafés el mòbil i fes mal una de les joves. “És molt fàcil posar-se una xapeta el dia de l’Orgull, però les persones LGTBI seguim patint violència diària per la connivència amb aquest tipus d’agressions”, ha lamentat. Ja han presentat una denúncia davant dels Mossos d’Esquadra i de l’Observatori contra l’Homofòbia.

L’Ajuntament i l’Observatori contra l’Homofòbia condemnen els fets

Des de l’Ajuntament de Barcelona han condemnat l’atac i han recordat que els ciutadans tenen a la seva disposició l’Oficina per la No Discriminació. En la mateixa línia va el comentari que s’ha fet des de l’Observatori contra l’Homofòbia al tuit de la jove.

Augment d’agressions homòfobes

Coincideix que aquests fets es van produir el mateix dia en què es va donar a conèixer una altra agressió a una parella de lesbianes. Es va produir a un bar de la Verneda, quan un home ebri va insultar i colpejar dues dones davant del seu fill. Des de l’Observatori contra l’Homofòbia denuncien que la situació és insuportable i afegeixen que els casos d’agressions homòfobes a Barcelona han augmentat un 30 % respecte a l’any anterior. Per això, fa unes setmanes ja van proposar obrir un servei de WhatsApp per atendre les víctimes.