Millet i Montull al 2018

Ja hi ha sentència ferma sobre el cas Millet, que va portar a Fèlix Millet i Jordi Montull al banc dels acusats per l’espoli del Palau de la Música. El Tribunal Suprem ha ratificat les penes de presó imposades als dos principals acusats: nou anys i vuit mesos de presó per a Fèlix Millet, que va ser el president del Palau de la Música, i set anys i sis mesos de presó per a Jordi Montull, la seva mà dreta. Tots dos també hauran de tornar els 23 milions d’euros a les institucions del Palau, diners que van desviar durant anys a benefici propi.

L’alt tribunal també ratifica la condemna a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), que haurà de pagar 6,6 milions d’euros, ja que consideren provat que el partit es va embutxacar aquests diners mitjançant el tràfic d’influències.

Dues modificacions respecte a la sentència de l’Audiència

El Suprem, però, fa dues modificacions respecte a la sentència de l’Audiència de Barcelona. La primera als anys de presó que li pertoquen a Gemma Montull, l’exdirectora financera de l’entitat. Passarà dels quatre anys i sis mesos de presó als quatre anys que finalment s’han establert. Li mantenen els 2,6 milions d’euros de multa, per blanqueig de capital. L’extresorer de CDC, Daniel Osàcar també té una rebaixa de la pena perquè ha quedat absolt del delicte de tràfic d’influències. Passarà dels quatre anys anys i cinc mesos de presó a tres anys i sis mesos. Tot i això, haurà de pagar una multa de 3,7 milions d’euros per blanqueig de capital i falsedat documental.

Quan entraran a presó?

La sentència ferma s’ha de notificar a l’Audència de Barcelona, que és qui va jutjar el cas. Serà aquesta, doncs, qui decidirà quin procediment toca a partir d’ara, és a dir, si s’ha de fer ingrés a presó i quan. Recordem que tant Fèlix Millet com Jordi Montull ja van estar entre reixes, Millet només hi va passar 26 nits i, Montull, 22, la majoria de les quals van estar en la infermeria de Brians 2. Llavors van poder sortir en llibertat sota fiança.